Magazijn Mater

Wat is domotica?

Domotica is een technologie die geleidelijk aan ingeburgerd raakt. Men kan hiermee Verlichting, verwarming, airconditioning, toegangscontrole, beveiliging en huishoudapparaten beheren van

Het badwater via gsm laten lopen vanuit de auto mag dan een vaak aangehaald voorbeeld zijn, domotica is veel meer dan dat, meestal onopvallend en weinig spectaculair. Daarin zit precies de kracht van domotica: het is een systeem dat ongemerkt het woon- en leefcomfort verhoogt.


Voordelen van Domotica

 • Flexibiliteit :

  Uw systeem kan op elk moment aangepast worden aan nieuwe noden zonder dat er nieuwe bedrading moet worden voorzien.
 • Luxe & comfort :

  Sfeercreatie met dimming op maat. Enkele en gegroepeerde bedieningen van licht, stopcontacten, huishoudapparaten, zonneschermen, rolluiken, garagepoorten enz… en dit via drukknoppen (van gelijk welk merk), detectoren, afstandsbediening, tijdsturingen, schemerschakelaars, telefoon, internet enzoverder.
 • Veiligheid :

  Via een paniekknop of een alarminstallatie kan de ganse woning worden verlicht.Het systeem kan ook een aanwezigheidssimulatie bevatten. Zo lijkt het alsof u thuis bent terwijl u geniet van uw vakantie.
 • Gebruiksgemak :

  Via een smartphone of tablet is de controle en sturing mogelijk van de ganse installatie.
 • Besparing :

  Tijdsturingen, schemerschakelaars en magneetcontacten zorgen er voor dat lichten enkel aan staan wanneer dat nodig is.

Systemen

Er zijn reeds vele systemen op de markt maar wij kiezen ervoor om gebruik te maken van Niko Home Control. Meer informatie over dit systeem vindt u in onderstaande link naar een pdf-brochure. Voor een grotere, meer uitgebreide installatie waarbij muziek en warmtesturingen een rol spelen installeren wij Teletask van Stagobel. Ook over dit systeem vindt u hieronder meer uitleg.